Nieuws

Kabelbaan Floriade Almere mag in gebruik worden genomen.

De rechtbank Midden Nederland heeft het beroep tegen de omgevingsvergunning voor de kabelbaan gisteren ongegrond verklaard.

Kabelbaan Floriade Almere mag in gebruik worden genomen.

Van 14 april 2022 tot en met 9 oktober 2022 vindt in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. De kabelbaan die de snelweg A6 kruist, zal niet alleen tijdens de Floriade Expo 2022 worden gebruikt, maar ook tijdens de Floriade Preview (zomer 2021). De Floriade Preview biedt een kijkje achter de schermen op het Floriade-terrein in aanbouw en bestaat uit een boottocht vanuit het centrum van Almere naar het Floriade-terrein, een bezoek aan het bezoekerscentrum en de bezichtiging van het terrein vanuit de kabelbaan.

De rechtbank is van oordeel dat het gemeentebestuur de procedures voor de realisering van de kabelbaan goed heeft gevolgd. Het gemeentebestuur heeft weliswaar gedoogd dat de kabelbaan voorafgaand aan de verlening van de omgevingsvergunning is gebouwd, maar dat is voor de beoordeling van de omgevingsvergunning niet relevant.

In het verlengde van de uitspraak van de Raad van State van 4 mei 2021 (Ruimere toegang tot bestuursrechter) oordeelt de rechtbank dat een beroep van een niet-belanghebbende ook ontvankelijk is bij te vroeg ingediende zienswijzen.

Nieuws


Bekijk al het nieuws